Sjuklingar

2015-11-26

Snö och kallt var det sist, men sedan dess har det varit regn och varmt. Jag vet inte om jag ska skylla på vädret, kanske inte, men nu har det varit lite sjuklingar här..

I tisdagskväll var Smilla sig inte lik vid kvällshöet, hon uppträdde som vid kolik - lade sig, reste sig, rullade, stånkade, låg på sidan osv. Litegrann som om hon tänkte föla.. Tog in henne och då fortsatte hon men hon hade aptit och hon bajsade två gånger på en halvtimme. Så ändå inte som kolik alltså. Efter någon timme var hon precis som vanligt, tog in fölis och så fick de två sova inne hela natten. Vet inte vad förklaringen kan vara, bara "lite ont i magen" eller kastade hon..? Det återstår att se förstås.

Onsdagen var lugn. Gav kvällshö klockan 22 och då var alla pigga och hungriga.

Men imorse klockan 7 (idag är det torsdag) var i stället Lirio risig, han hade också ont i magen, men definitivt ondare än vad Smilla hade haft. Han hade nog rullat och legat på marken en hel del under natten för han var alldeles dyngsur och såg ut som en trasa. Tog in honom och han verkade ha jätteont och så frös han, inte så konstigt så blöt som han var. Som vi säger på jobbet - gaser gick lite då och då, tarmljud fanns på båda sidor och det är ju bra. Han fick på sig dubbla täcken och så paraffinolja i magen, några korta promenader tog vi också. På den tredje och sista promenaden piggnade han helt plötsligt till, ökade takten, började bita efter grimskaftet och bralla lite. Sedan var han som vanligt igen, på alerten och hungrig. Och sedan har det varit lugnt.

Men två kolik på 2½ dygn hör inte till vanligheterna som tur är.