Sala avklarat

2015-07-12

Igår tillbringades dagen i Sala, en trevlig utställning med många trevliga människor, kul att träffas och prata. Med mig hade jag Josefine, Eveline (på stol hela dagen ringside - fotleden...) och Linnea. Domare för dagen var Håkan Erlandsson och det var första gången jag visade någon ponny för honom, tyckte han dömde noga och på ett bra sätt utan att det tog allt för lång tid per individ.

För ovanlighetens skull visades Selene först av våra trots att hon går i veteranklass. Hon var inte alls på visningshumör, hon gick med nosen i backen och halvsov, vet inte vad som skulle krävts för ett uppvaknande. Det räckte inte med prassel i handen eller oväsen med en pisk i alla fall. Hon fick i alla fall gå först i sin klass med 5x8 och guld och senare i ministochampionatet fick hon faktiskt lämna före sin dotter Platina.

Platina var själv i sin klass och var därmed ohotad klassvinnare, hon var på alerten, pigg och glad och stod bara lite mer stilla i uppställningen än i Rimbo. Vi blev jätteglada när hon fick guld en gång till, vi tycker ju att hon är så fin. Hon fick 98788, alltså 40 poäng, och den där 9:an på typ är så rolig att få.

 

Mamma Selene och dotter Platina

 

Efter lunch var det Rutas tur, hon visade upp sig på sitt allra bästa sätt, hon stod så still framför domaren och var så fin och duktig. Det resulterade också i en 9:a på typen! Sedan löd raden 8787 och summan var alltså 39, synd att hon inte fick ett guld förstås men 39 är bra det med. Ruta gick som ponny nummer 5 av 7 i rangeringen.

 

Pettersbacka Ruta

 

Efter Rutas visning byttes grimman ut till träns, sadel på ryggen och så hoppade Linnea upp. Tillsammans startade de riden precision med ledare och de gjorde en felfri runda, det vill säga en clearround. Linnea var så nöjd och glad!