Champion miniföl

2014-08-25

Igår var vi till Rimbo. Det är en riktigt bra utställningsplats med ett ljust och fräscht ridhus, just igår var det skönt att vi var i ett ridhus för det blåste kallt emellanåt och så kom det ett par ordentliga regnskurar. Allt var bra organiserat och många trevliga människor var på plats :-). Det fanns en hel uppsjö av priser som Josefine och Eveline skulle hålla reda på eftersom de var prisutdelare. Eva Dahlström hade stickat (eller virkat..?? inte min starka sida att avgöra) fina vita ponnyer med massor av man och blågula gehäng till BIS och res-BIS, jag tyckte verkligen de var jättefina. Josefine och Eveline fick varsin grå ponny i mindre storlek som tack-för-hjälpen + en hel kasse med andra presenter. Linnea var också med för att heja på och även hon fick en ponny, den bäddade hon till bredvid sängen i natt.

Domare var en holländsk man vid namn Libertus Alderkamp och till sin hjälp hade han Maria Jansson. Måste säga att det var roligt att lyssna på Alderkamps omdömen, han pratade ganska mycket om de flesta av ponnyerna. Han förklarade noga vad han såg och vad han tyckte var bra/dåligt/viktigt. En bra domare helt enkelt.

 

Det om det, nu till våra egna ponnyer. Precis före lunch var det Selene och de andra två var precis efter lunch. Selene var pigg och ställde upp sig jättebra. Hon fick mycket beröm för sin utmärkta typ och att hon var så väl bibehållen, han pratade också en del om hennes öron, att hon använde dem på ett så bra sätt. Sedan till det tråkiga, de fann att hon markerade något på vänster framhov i trav... I skritten syntes inget, där fick hon en 8:a, men traven ville de ej poängbedöma. Usch så tråkigt. Raden blev 9888- och givetvis oplacerad.

Hoppas detta går över nu, har ju anmält henne till handlerklass i Borlänge och Eveline har laddat inför det sedan i maj ungefär...

 


Fina Selene 16 år gammal.

 

Liljas tur var det sedan. Hon skötte sig också bra i ringen. De var två deltagare i klassen och jag var helt säker på att den andra skulle gå först, jag tyckte hon var fin och lite mer opåverkad av att ge di än vad Lilja är. Men Lilja fick en guldplakett och därmed gick hon som klassvinnare, raden var 88888. Här pratade Alderkamp om att han såg på en hästkropp i tre delar och att Liljas delar harmonierade så fint med varandra. Vi blev jätteglada!

 

Varje gång jag ser en arrangerad och uppställd bild på Lilja tänker jag att hon gör sig bättre i verkligheten..

 

Sist ut var Lirio, han har nu blivit 2½ månad och ser för tillfället riktigt fin ut. Han är liten och nätt, absolut ingen nallebjörn i typen. Vi hoppades att han skulle få minst 38, det fick han på fölmönstringen. I Södertälje fick han bara 37 men då var han ju helt sövd av värmeböljan som var. Denna gång var det krut i honom genom både uppställning och gångarter. Under uppställningen gjorde han allt annat än stod still, men tydligen hann de se honom tillräckligt ändå, det gäller att ha snabba ögon som domare. Lirio fick fin kritik med beröm för god typ, vackert huvud, välansatt hals, bra bog och längd i bålen. Instabil är han och har varit sedan han föddes, ingen positiv egenskap tänker jag. Alderkamp såg det på ett annat sätt, han menade att det kan vara bra att vara instabil till en viss grad som liten då man blir mindre stel som stor. Det ska jag ta med mig. Lirio vann sin klass med 39 poäng, 88788, och blev därefter Champion miniföl!! Roligt, roligt, roligt! Vårt första championat med egenuppfödd häst! Vi har fått championat några gånger tidigare, men då har det varit på andras uppfödningar.

 

Pettersbacka Lirio 2½ månad gammal

e The Look of The Moment
u Pettersbacka Lilja