Utställningsstatistik

2014-09-24

Vad varmt och skönt det ser ut att vara på fotot med Selene från Borlänge på framsidan, det var det ju också, men inatt var det frost här! Flera minusgrader. Nu kan det dröja ett tag till nästa frostnatt tycker jag.

Räknade lite utställningsstatistik för 2014, brukar ju göra det efter säsongens slut. Gillar statistik.

I år har vi varit på 7 uställningar / premieringar, exakt samma antal som under de två föregående åren. Medelsträckan enkel resa har varit 15 mil.

Ponnyerna har tillsammans gjort 18 starter och de har belönats med 9 guld och 9 silver. Samtliga silvermedaljer har varit klass I med två undantag och de stod Gallium och Lirio för. Har inget tidigare år fått så många guldresultat, verkligen roligt! Medelpoängen på dessa 18 starter är 39,1, jämfört med 38,0 förra året och 38,1 året innan det.

Av våra 11 ponnyer är det 3 som inte varit ute och visat upp sig, det är Smilla, Fabbe och Fenix.

Ruta ligger i topp sett till antalet starter och hennes medelpoäng blev 39,5, precis samma snittpoäng som Lilja. Ting och Fluora fick båda 40 i medel och Selene håller formen med 40,5. Platina drog på sina 3 starter in 39 i snitt och hennes halvbror Lirio 38 med samma antal starter. Och så Gallium som visades en gång och erhöll 36 poäng.

Detta år har vi också 3 starter i övriga klasser. Först var det Linnea som red Ruta i Riden precision med ledare i Riddarhyttan, sedan samma ekipage i riden maskeradklass i Borlänge. Så var det Eveline som visade Selene i handlerklass, också det i Borlänge. Kul förstås!

Sammanfattningsvis är jag supernöjd med årets alla utställningar, det har verkligen gått bra tycker jag. Stort tack till alla duktiga arrangörer!