3 x guld!

2014-07-06

Vilken lördag! Tre guld på samma dag - det är ju vad vi brukar få ihop på en hel säsong!

Igår åkte vi alltså iväg till Riddarhyttan, jag, Josefine, Eveline och Linnea. Jag försökte övertala Emanuel att följa med också, men han ville hellre åka med Micke på utflykt.. Ulrika Nordmark var domare, Josse och Eve var prisutdelare och det var ett riktigt varmt sommarväder dagen till ära. Utställningen hölls ute på gräs och precis bredvid låg bruksbanan för de som ville tävla i bruksklasser.

Fluora visades först av våra, hon var väldigt alert i ringen och ställde upp sig så fint, hon spanade nämligen på hästar i större storlek som gick i en hage strax bredvid. Jag hade definitivt inte förväntat mig att hon i rangeringen skulle få gå först av de fem deltagarna, men det fick hon faktiskt göra! Hon fick en 9 på typ och en 7 på ben, resten 8:or vilket gav ett guld med 40 poäng. Roligt roligt!!

Efter det tog jag och Linnea ut Ruta, det var ju äntligen dags för dem båda att göra premiär i bruksklass! Riden precision med ledare. Först fick vi gå banan till fots tillsammans med Ruta, sedan fick Linnea sitta upp och provrida ett varv och sedan var det skarpt läge. Inga bollar fick rivas ned och hon skulle styra alla konportar själv, det gick alldeles galant och de blev felfria. Rosett och presentbord, glad ryttare och duktig häst. Annette (Djupedalen) stod bredvid med kameran så jag hoppas hon fick oss på bild :-).

Sedan blev det bråttom att få av sadel och träns och putsa för Rutas klass var den första efter lunch, bara några minuter tillgodo när vi kom tillbaka ner till utställningsringen. Även Ruta var på visningshumör, pigg och glad och hon travade riktigt bra kändes det som. Så var det också, hon fick en 9 på traven, 7 på benen, resten 8:or, även hon fick alltså ett guld på 40 poäng! Hon gick som nummer två av fem i klassen.

Direkt därefter var det ministoveteraner, det vill säga Selenes klass. I den var det två startande och Selene fick gå först med två fina 9:or på typ och huvud/hals/bål, sedan 7:or på ben och trav samt en 8 på skritt, även denna rad blev 40 och guld! Hon har bara en gång tidigare haft 7 på traven och det var första gången jag visade henne år 2006.

Både Fluora och Selene fick gå i ministochampionatet men där blev de slagna av den treåriga Silvergårdens Duva.

Det enda foto jag har från gårdagen är detta, men jag hoppas att det dyker upp några på mailen :-).

 


Linnea med alla rosetter, Ruta, Selene, Josse, Fluora och Eve

 

På hemvägen satt vi i bilen och undrade om vi verkligen vågar visa på några fler utställningar i år... På sex starter har vi fått fem guld, denna tur kommer ju inte bara att fortsätta!