Bästa mini & färgade

2014-09-15

Vilken härlig gårdag!! Solen strålade över utställningen i Borlänge, himlen var blå och det var varmt som en sommardag. Arrangemanget var super, tycker det är så bra med pausinslagen i form av uppvisningar, då märker man inte av vare sig kafferaster eller lunchuppehåll, det känns som att allt bara löper på. Även igår var championaten inlagda efter respektive klasser under dagen och det är en verkligt bra idé, det är den tredje utställningen i sommar som haft så och jag hoppas det är här för att stanna.

Det var en heldag som gällde för oss igår, vi åkte klockan 5.30 och kom hem 21. Platina visades tidigt på förmiddagen, hon gick själv i sin klass, skötte sig ganska okej i ringen men hade lite bekymmer med att stå rätt och still. Resultatet blev i alla fall kanon då hon fick guld i form av 98887, fick sedan gå i ungstochampionat där hon fick lämna näst sist. Jätteroligt med 9:a på typ, det är hon värd. Domare för dagen var Torsten Jeppsson, han tyckte att hon var i hans smak alldeles lagom utvecklad för att vara mini och ett år, han trodde också på goda utvecklingsmöjligheter. Det låter ju alldeles strålande :-).

 

 

 

Sedan var det Rutas tur, hennes klass var stor och hon slutade som nummer 3 av 7. Hon fick en 7:a på skritten och resten 8:or, det vill säga 39 poäng. Nära guld sade Jeppsson, jo jo, men nära skjuter ändå ingen hare ;-). Segraren i klassen fick 40 och tvåan, fyran och femman också 39, så det var jämnt. Senare på dagen startade doktor Linnea i maskeradklass med Ruta, då var Ruta riktigt pigg och laddad, det gick i alla fall bra och Linnea var så nöjd för den regnbågsfärgade rosetten efteråt.

 

 

 

Selene är alltid så fin men jag var lite nojig över hennes renhet vänster fram som sagt. Det gick i alla fall bra. Först visade Eveline henne i handlerklass, Eve var ganska nervös men hon kom ihåg det mesta. Hon fick ett protokoll med fem bedömningspunkter där positivt och negativt stod och så lite tips, 38 poäng fick hon. Jag hoppas det anordnas någon klass i samma slag nästa år så hon får försöka förbättra, hon är redan sugen på det.

 

 

Selene visades sedan i sin utställningsklass, hon vann den med 99887, alltså 41 poäng. Gick således vidare till stochampionatet men där åkte hon ur i mitten. Men sist på dagen korades hon till Bästa Mini samt Bästa färgade, verkligen verkligen roligt!

 

 

Bredvid ringen stod agilitybanan uppställd hela dagen. Alla våra fick prova den några varv, Eveline och Linnea tyckte det var superkul. Selene dominerade och klarade alla hindren med lätthet, Platina var skeptisk till att ställa sig i rockringarna men annars gick det bra. Ruta hade ingen lust att rygga mellan bommar men i övrigt lugnt.

 

Selene och Eveline i slalomhindret. Lägg märke till den vackra vyn bakom ekipaget!

 

Linnea och Selene