Det sparkar igen

2014-05-20

Nu vet jag i alla fall att Lilja fortfarande är dräktig. Inatt när jag kom ut halv tre låg hon och sov, jag satte mig en stund bredvid för att kolla läget. Då var det full fart i magen, det sparkade och for och rörde sig hur mycket som helst, vad skönt att se. Tyckte Lilja var lite stånkig, lade sig på sidan och hade sig, så jag stannade ute i 1½ timme, kom alltså in vid fyra. Lite tungt när klockan ringde 40 minuter senare, dags att åka till jobbet :-). Och sedan har Lilja varit precis som vanligt resten av dagen, inga tecken till någon nära förestående fölning alls.

Katalogen till Norrtälje-utställningen kom idag. Tolv anmälda shetlandsponnyer var det, av totalt 44. Gallium visas som nummer två och Ting som nummer tre, det hela drar igång klockan nio.

Idag körde jag Ting. Det var känslan av att hon travade i motvind, cirka 40 sekundmeter rakt framifrån eller något sånt. Hon hade ingen som helst egen grundfart, kändes inte speciellt motiverad. Vi körde lite över fyra kilometer ändå. Efteråt var hon ganska svettig och fick spolas av i slangen, första gången för detta år!