Kallt och blött

2014-11-09

Kallt, blött och grått har vädret varit denna vecka, det har småregnat mest hela tiden tycker jag. Eveline och kusin Madde var ute på promenad med Platina en dag, annars har det varit lugnt med hästpysslandet.

Efter en fråga på forumet om mankhöjder på miniföl tittade jag i hästarnas "journaler" och kom fram till att mina varit 68-73 cm höga vid sex månaders ålder. Lägsta måttet står Fenix för, högst var Platina. Ruta, som är en liten standard med sina 89 cm i vuxen ålder, hon var 76 cm halvåret gammal. Om en månad ska jag mäta Lirio, jag tror inte att han är så hög, inte högre än någon av de andra varit i alla fall.

På tal om Lirio så har han lärt sig av de andra nu, när jag kommer med höet gnäggar han precis som de. Han spenderar också mycket av tiden långt ifrån Lilja, det märks att han börjar bli stor. Men vid höhögarna står han gärna och äter från samma hög som sin mamma, sida vid sida, så fina.

Idag tänkte jag på betäckningar... Jag tänkte i och för sig inte så mycket mer än så. Vid årsskiftet borde sparkar börja kännas hos Smilla och Ting och sedan kan man börja funderar lite allvarligare. Båda ska ju vara dräktiga, men jag är ändå tveksam på om Ting verkligen är det.