Vägt och mätt

2014-06-15

Jag har anmält Lirio till fölmönstring vid sommarpremieringen i Österbybruk, i slutet av juli. Anmälde samtidigt Platina som 1-åring till samma ställe. Gick nyss in och tittade på anmälda hästar och hittills var det sammanlagt endast 13 stycken, samtliga raser inräknade... Det är några dagar kvar till sista anmälningsdatum, men det verkar allt lite skralt. Jag undrar om de har något minsta antal för att anordna tillställningen? Det vore verkligen synd om den inte blir av, jag gillar ju det något annorlunda och gammaldags upplägget de har där.

Har vägt Lirio en vecka gammal, nu väger han 16 kilo, det är 5 kilo plus på en vecka. En normal viktuppgång enligt mina tidigare erfarenheter, jag väger alltid vid födelsen, vid en vecka och vid en månad. Sedan är de tillsammans med mig för tunga för badrumsvågen.

Mätte Platina idag också, hon är om någon vecka 1 år gammal. Jag tycker hon sett så hög ut bredvid mamma Selene, men det har jag nog inbillat mig. Hon är 77 cm i manken, det är nog lagom tror jag. Hon har vuxit 21 cm sedan födelsen.