Framförhållning!

2014-11-24

Shetland Nord har lagt ut datum för planerade utställningar 2015 - roligt! Och jag älskar framförhållning, tack alla ni som är duktiga att ordna för oss andra! Jag tänker ofta på föreningen Shetland Nord, tycker alla som är aktiva i den är fantastiskt professionella och duktiga, det är en sådan ordning i den föreningen. Datumen som skulle vara aktuella för oss är:

Start i Ockelbo 13 juni, det är en ny utställningsplats, spännande. Kanske vår nye prins kan sponsra BIS :-) ? Så kan de ju i samma veva passa på att visa sin shetlandsponny de fått i gåva också, vilken fest! Skulle nog bli publikrekord för en shetlandsutställning tror jag.

Ett par veckor senare, 28 juni, är det dags för Rimbo. Jag vet ju inte vem som är anordnar, men misstänker starkt Hanna och Eva Dahlström? Om så är fallet, vilket jag hoppas, blir det nog en jättebra utställning dömt efter hur deras tidigare tillställningar varit. Och Evas stickade ponnyer var ju bara så fina i somras!

Ytterligare två veckor senare, 11 juli, blir det ny plats igen, denna gång i Sala. Kanske silvertema där med tanke på deras silvergruva? Anordnarna får ladda upp med många blåa rosetter. Domare var redan bestämd till Håkan Erlandsson, honom har jag aldrig visat någon ponny för så det kan bli roligt.

Sedan dröjer det två månader, till 12 september, då det är Söderhamn igen. Det är en jättebra utställningsplats där vi varit flera gånger tidigare, men förra året var det inget där. Bra datum tycker jag, sommarpälsen är borta men de har inte hunnit pälsa till sig av värsta slaget heller, de brukar ha lite lagom mycket päls för att visa upp sig.

Fyra bra utställningar alltså, kan inte annat än tacka! Måste förstås bara hålla tummarna för att Shetland Öst är lite taggade för att fixa något i augusti, gillade till exempel Södertälje i somras. Bra plats och bra ordnat.

 

Avslutar med en murrig bild på Ting som mumsar hö, på mark helt täckt av blöta bruna löv. Nu är det rent i trädkronorna.