Nyår och året 2014

2014-12-31

För ett par dagar sedan -15°, idag +3°, snön smälter och risk finns väl att det blir isigt på vägen. Får hoppas att gruset helt smälter fram istället.

Idag är det nyårsafton och därmed dags för en summering av året 2014. Mestadels var föregående vinter var varm och grön, tror att det bara var ett par veckor med snö och så några vita dagar här och där. Billig elräkning och varma fingrar med andra ord.

Med varma fingrar är det kul att tömköra och under vintern tömkördes Fabbe, Fluora och Gallium mycket. När vårvärmen kom blev det också regelbunden körning för Ting och hon var i fin form när utställningssäsongen började för henne i Norrtälje i slutet av maj. Ett par veckor senare, på nationaldagen, fick hon ett guld till på Skogslotten och det fick även Ruta.

 

Ting klassvinnare på Skogslotten

 

Dagen efter det, den 7:e juni, föddes Pettersbacka Lirio. Mamma är Pettersbacka Lilja och pappa är The Look of The Moment.

 

Pettersbacka Lirio första dagen

 

I början av juli åkte Ting och Smilla hem till Be There of Riverdance på Stall Mjälkärr för att bli betäckta. Det blev de också och kom efter någon månad hem igen.

Vi andra åkte till Riddarhyttan och Österbybruk i juli. Till Riddarhyttan följde Fluora, Selene och Ruta med och alla fick guld. Fantastiskt! Linnea startade även Ruta i ridklass med ledare vilket var väldigt kul. I Österbybruk premierades 1-åriga Platina och Lirio fölmönstrades, båda med klass I.

 

 

Guldtjejer i Riddarhyttan

 

I augusti åkte vi till Södertälje och Rimbo. Södertälje gav 3 stycken 39-poängare och en trött fölis fick bara 37, men i Rimbo desto bättre med Lilja som klassvinnare med guld och en piggare son som fick minifölchampionatet.

 

Minifölchampion i Rimbo

 

Sista utställningen för säsongen var i Borlänge och även där startade Ruta och Linnea i ridklass, denna gång utklädda. Platina fick ett välförtjänt guld och Selene blev bästa mini, Selene startade även i handlerklass tillsammans med Eveline.

 

Pettersbacka Ruta, Linnea och jag.

 

Mycket nöjd med årets utställningssäsong och det är riktigt kul att vi även fått till 3 stycken bruksstarter tycker jag.

Under sommaren fick Fluora komma i vagn och samma sak några månader senare för Gallium. Gallium kastrerades också i oktober. Fabbe har tömkörts väldigt många gånger under hela året, han är pigg och snabb att lära men vagnen har han bara fått nosa på ännu, med honom får man ta allt i mycket lugnt tempo.

 

Pettersbacka Gallium

 

I och med Liljas diplom som 3-åring blev hennes mamma Xandra v h Witte Huis berättigad till Elitutmärkelse postumt, därmed har det varit en artikel om henne i Shetlandsponnyn och hennes elitdiplom har också kommit med posten.

 

Nu - gott nytt år och en god fortsättning 2015!